Blandingen af uvidenhed og bøvet ironi er farlig.

25jan

LÆSERBREV Af Morten Grosbøl, – medlem af Randers Byråd for Dansk Folkeparti.

”Denne klassiske danske sindstilstand har det med at afsløre, at man ikke rigtigt begriber sagens alvor, og dette må siges at være tilfældet i debatten om svinekød. Når en nyhedsvært på TV 2 åbenlyst morer sig ved annonceringen af et indslag om »frikadellekrigen i Randers«, ligger han således helt på linje med den overfladiskhed, der generelt præger diskussionen om, hvad børnehavebørn skal spise…….

….. ifølge Koranen er svinet urent og må ikke spises, og vi står over for et religiøst påbud. Når mange ynder at latterliggøre debatten, skyldes det, at man ikke begriber dybden i muslimsk lovreligion og dermed heller ikke ved, hvorfra en stor del af vores egen frihed udspringer.”

Ovenstående har jeg lånt fra sognepræst Sørine Gotfredsens blog i Berlingske. Ret beset er det ikke nødvendigt at sige mere, letfærdigheden og uvidenheden er til at få øje på, men i håb om, at de mere besindige måske vil overveje deres letkøbte standpunkter et øjeblik, vil jeg alligevel gøre et forsøg.

Problemet er jo, at kravene om ikke at servere svinekød i institutionerne ikke står alene. Vi har efterhånden vænnet os til, at meget kød er halalslagtet. I Danmark skal alle dyr bedøves, inden halsen skæres over, men hvorfor vi danskere, skal have læst muslimske bønner (Bismillah, allahu akbar) over det kød vi spiser, er mildt sagt idiotisk. Der mangler et lovkrav om, at slagtemetoden skal oplyses, så dem, der vil, kan undgå muslimske velsignelser.

Et punkt, der fylder meget i dansk pædagogisk debat, er at børnene skal møde udhvilede og have spist morgenmad. Da depoterne jo tømmes i løbet af dagen sørger mange skoler for et fornuftigt måltid midt på dagen. Jeg kan ikke erindre, at have set spørgsmål om muslimske børns tilstand i eid-måneden, hvor de, i værste fald, skal faste i 18 timer hver dag i en måned.

Kvinders ligestilling, synet på homoseksuelle og accepten af vold er andre ting, som langsomt sniges ind ad bagdøren.

Vi danskere er jo et venligt og forstående folkefærd, så derfor bliver flere og flere af koranens middelalderlige påbud lusket ind i vor dagligdag godt hjulpet af ”uvidende og bøvede” ignoranter.