En hottentothistorie!

28jun

Blog af Lars Krogsdorf. Næstformand DF-Randers.
LKJJa, man kan kun undre sig over, hvad der betegnes som racisme i tiden.

At ordet ”Hottentot” nu indgår, for nogles vedkommende, som et racistisk udtryk, kan vel kun undre de fleste.

Det er jo ikke muligt, at gøre alle betegnelser på befolkningsgrupper, erhvervsgrupper, trosretninger m.m. racistiske. I Gyldendals, Den Store Danske, foretog jeg et par opslag som følger;

Khoikhoi eller hottentotter er en betegnelse på en del af den oprindelig befolkningsgruppe, der levede i det sydlige Afrika som kvægfolk, kystfiskere og samlere.

Landmænd er en gruppe, der arbejder med landbrug. Mere specifikt betegner landmand en person, der ejer eller bestyrer en bedrift eller et landbrug.

En ninja er oprindelig en person oplært i den japanske kampkunst ninjutsu, en slags spion, især kendt fra shogun- og samuraitiden, men med rødder længere tilbage. Det fantastiske og hemmelighedsfulde ved figuren har medført, at ninja indgik i japansk folklore, i historier og i kabuki-skuespil, som legendariske, lydløse skikkelser med overnaturlige kræfter, sortklædt maskering (tegn på usynlighed) og fabelagtig våbenteknik med brug af tricks. Endelig er figuren i nyeste tid overført til Vesten, hvor en ninja fx optræder i James Bond-filmen “You Only Live Twice”, 1967, og i mange tegneserier (fx “Ninja Turtles” med fire grønne ninja-skildpadder) og videoer og computerspil, på linje med fx den hinduistisk inspirerede avatarfigur.

Hvornår begynder vi danskere, at beskylde resten af verdens befolkning for racisme, fordi de kalder os europærer?hot