En opbyggelig historie

14sep

Læserbrev af Morten Grosbøl,  Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Randers

En opbyggelig historie

Jeg fik engang fortalt denne historie, som jeg ikke vil snyde Jer for:

Der kom en mand kørende ind i en landsby langt ude på landet. Han kunne ikke mere bo, hvor han havde boet, så han havde alt sit habengut stablet op på vognen og ledte efter et sted at slå sig ned. Han får øje på en mand, som står i en port og får sig en pibe tobak i aftensolen og spørger:

”Hvordan er det at bo i den her by?”

”Hvordan var det, hvor du kommer fra?”

”Det var frygteligt, man sladrede og bagtalte hinanden og der var ingen man kunne stole på. Det var modbydeligt! Det var nogle dårlige mennesker der boede der!”

”Sådan er det også her, så det vil nok være klogt, hvis du kører videre!”

Et par dage senere gentog scenen sig med en anden mand med et flyttelæs.

”Hvordan er det at bo i den her by?”

”Hvordan var det, hvor du kommer fra?”

”Det var en dejlig by og jeg er rigtig ked af, at jeg ikke kan bo der mere. Alle var venlige og hjalp hinanden og jeg har aldrig hørt nogen tale ondt om naboen! Det var nogle gode mennesker, der boede der!”

”Sådan er der også her! Jeg synes du skulle slå dig ned her hos os!

Og hvad er så moralen af ovenstående lille historie? Jo, når man skal samarbejde og have det rart med andre mennesker, så skal man være positiv og den indstilling, man selv møder op med, virker afsmittende på ens omgivelser.

Desværre har vi i byrådet nogle mennesker og partier hvis politik udelukkende bygger på det at være negativ og finde fejl. Selvom det grundige arbejde forventes at foregå i udvalgene, så bringer de rutinemæssigt sager, der allerede er afgjort, op i byrådet. De er nemlig dybt afhængige af, at folk tror, at de udretter noget. Selv efter at en sag er politisk afgjort, vil de forsøge at omgøre den ved at påberåbe sig fejl i sagsbehandlingen og desværre har vi en journaliststand, der er villige mikrofonholdere og aldrig stiller pinlige spørgsmål til deres yndlingspolitikere. De forgifter samarbejdet i byrådet i en sådan grad, at det har været nødvendigt, at fjerne dem fra nogle formandsposter, som de ikke magtede fordi de altid kun ser sagen fra en side. Nemlig om den giver medieomtale! Verden vil bedrages og det bliver den så!

Det ville være godt, hvis de kørte videre!