En umulig sammenligning

03sep

Læserbrev af Morten Grosbøl,  Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Randers

 

En umulig sammenligning

Amtsavisen torsdag 3/9 prøver at lave den umulige sammenligning mellem Herning og Randers byråd.

Den første og største grund til, at det ikke kan lade sig gøre, er at Venstre i Herning sidder på et solidt flertal. Realistisk set, så får de øvrige partier i Herning byråd nøjagtig den indflydelse som Venstre lader dem få. At Venstre så, ligesom i Randers, består af fornuftige mennesker, der udmærket er klar over, at god ledelse inddrager mindretallene så meget som muligt, er så Hernings held. På den måde får man alle aspekter i en sag belyst. De øvrige partier ved til gengæld, at de kun opnår resultater med god argumentation og ikke ved at spille med musklerne!

I Randers var situationen indtil fornylig, at Venstre og Dansk Folkeparti enten skulle finde flertal med Socialdemokratiet eller ud at overtale yderligere to mandater til at stemme for. En umulig situation at tilrettelægge en langsigtet politik på.

På grund af intern uro i Socialdemokratiet om den fremtidige kurs, har Venstre og Dansk Folkeparti nu flertal i byrådet og dermed mulighed for at tilrettelægge og gennemføre en langsigtet politik. Da Venstre og Dansk Folkeparti, ligesom i Herning, består af fornuftige mennesker, så var man nødt til at gennemføre en omkonstituering. I modsætning til Socialdemokratiet i forrige periode går Venstre og Dansk Folkeparti ind for det bredest mulige samarbejde. Det viser sig i praksis ved, at de Radikale og Socialdemokratiet har beholdt deres formandsposter. Herefter er alle de vigtigste udvalgsformandsposter, besat af politikere der kan og vil samarbejde.

Teoretisk set er grundlaget for et bredt, sagligt samarbejde på plads, men det forudsætter, at den hidtidige opposition forliger sig med de foreliggende kendsgerninger og indser, at den når mere ved at samarbejde end ved at modarbejde.