Et Ja, kan vise sig at blive for dyrt for Danmark.

23nov

Læserbrev til “Randersidag.dk” af Pia Nyholm, Bestyrelsesmedlem DF-Randers.

Torben Hansen, Randers – politisk ordfører for Socialdemokraterne i Randers Byråd, og Hans Peter Baadsgaard, Randers – fhv. folketingsmedlem (S) anbefaler i dagens ”Randers i dag” at vi skal stemme ja den 3. December fordi vi så fortsat kan være med i Europol. Og bekæmpe terror, pædofili og international kvindehandel.

Jeg mener også at vi fortsat skal være med i Europol, men at vi skal stemme NEJ til det makværk af en tilvalgsordning ”EU-partierne” har ”rørt sammen”.

Nogle gange kan man betale for meget for en vare og denne tilvalgsordning er et rigtigt godt eksempel på den påstand.

Hvis vi stemmer ja – så skal danskerne ikke spørges ved folkeafstemning mere, ej heller skal der opnåes et kvalificeret flertal (5/6 af folketinget) for at “EU-partierne” kan overlade yderligere suverænitet indenfor retsområdet til EU.

EU er som bekendt altid under udvikling og om 2 år ser retsområdet meget anderledes ud. Det vi ser nu, er med andre ord ikke det vi får.

Det er væsentligt at forstå, at man ikke behøver at afskaffe hele retsforbeholdet for at være med i en del af EU’s retspolitik. Når “EU-partierne” siger, at de kun vil være med i 22 EU-retsområder, som handler om politi, terror og erhvervslivet, må den kloge vælger jo undre sig over, at de så samtidig giver EU magten på alle de andre områder også.

Det eneste, vi ved, er, at Danmark med et ja kan komme med i alle dele af EU’s retspolitik – også reglerne, der kræver, at vi eksempelvis skal acceptere domme og myndighedsafgørelser fra alle de andre EU-lande. Selv de allermest korrupte. Lande som Bulgarien, Italien og Rumænien ligger, når det kommer til korruption, på niveau med lande som Senegal og Swaziland. Men med et ja 3. december tvinges danske domstole og myndigheder til at acceptere domme fra disse lande.

Vigtigheden af deltagelse i Europol er altså kun en sekundær agenda for ”EU-partierne”. Det primære er at få afskaffet restforbeholdet! Efter et Ja har vi ikke mere at sige som borgere i Danmark om vore love og retsafgørelser. I stedet får vi den indflydelse 13 danske politikere ud af 751 MEP i alt har.

Med fare for at gentage mig selv, så skal der efter et NEJ den 3 december arbejdes på en 2. Folkeafstemning der KUN drejer sig om den suverænitetsafgivelse et medlemskab af Europol kræver.

Derfor er svaret enkelt: Stem nej.