Fej for egen dør

06apr

LÆSERBREV Af Claus Kvist Hansen, Horsens – medlem af Folketinget, Dansk Folkeparti (Randerskredsen)

Det er faktisk en anelse overraskende at læse her i RANDERSiDAG, at S ikke ønsker nye arbejdspladser til Østjylland. Det må være konklusionen af Malte Larsens (stedfortrædende medlem af Folketinget for Socialdemokratiet) indlæg den 4. april. Han påstår, at han er for ”intelligent udflytning”, men skriver ikke noget om, hvad det så skal betyde. Til gengæld er han så stor modstander af den dybt nødvendige udflytning af statslige arbejdspladser fra København til blandt andet Jylland, som finder sted lige nu. Socialdemokratiet har i øvrigt lige selv haft regeringsmagten i fire år, da så vi intet til ”intelligent udflytning” eller udflytning i det hele taget. Jeg må forstå det sådan, at S vil blokere for planerne om udflytning af Dansk Institut for Internationale Studier til Århus. Jeg udleder desuden, at S ikke vil arbejde for at etablere en politiskole i Østjylland.

Mærkeligt er det også, at Malte Larsens angriber det netop indførte kontanthjælpsloft, som hans eget parti ikke vil love at fjerne, hvis de får regeringsmagten igen. Og besynderligt er det, at vi skal høre kritik af omprioriteringsbidraget. Det vil S heller ikke love at fjerne, lige som Malte Larsen ikke kan vide noget som helst om, hvorvidt det vil betyde færre offentligt ansatte, sådan som han påstår. Hvis han og S i øvrigt bekymrer sig så meget om færre offentligt ansatte, hvorfor førte man så i 2011-2015 en politik, som betød mere end 10.000 færre offentligt ansatte?

Det ville klæde socialdemokraterne at feje for egen dør først. Og så kan jeg som en service oplyse Malte Larsen om, at omprioriteringsbidraget faktisk er en slags udligningsreform, hvor der flyttes penge fra rige kommuner i Nordsjælland til blandt andet kommuner i det jyske, som har mindre at gøre godt med. Det forekommer mig noget ubegribeligt, at Socialdemokratiet er imod dette.