God aftale om planlov

11jun

LÆSERBREV Af Claus Kvist Hansen. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Randerskredsen.

Et flertal i Folketinget er netop blevet enige om en ny planlov, som bliver rost fra mange sider.

Jørgen Møller, lektor i Institut for Planlægning på Aalborg Universitet, siger for eksempel:

”Hele aftaleteksten er meget afdæmpet og afbalanceret. Det kan det godt komme noget fornuftigt ud af, når kommunerne, borgerne og investorerne skal til at bruge de her ting i praksis”.

Også supermarkedskæden Coop og De Samvirkende Købmænd melder sig i koret af positive røster. Coop aflyser masselukninger og er klar til at investere millioner i butiksnettet. Men der vil jo altid være kritiske røster.

Lettere overraskende er det, at Michael Aastrup Jensen fra Venstre, som i et debatindlæg stiller sig kritisk i forhold til, at den nye aftale betyder, at der ikke kommer en Bilka til Randers. Overraskende, fordi han jo sådan set kritiserer den aftale, som hans eget parti netop har indgået. Rent ud sagt, så er det ikke udpræget god stil at blive enige med nogen om noget, giv håndslag på en aftale, for så bagefter at hælde selvsamme aftale ned ad brættet i fuld offentlighed.

Men det må Michael Aastrup Jensen selv om, jeg kan bare konstatere, at siden han og Venstre er gået med i aftale, så er der vel grænser for, hvor slem den kan være.

Hvad angår selve aftalen, så er det altså vigtigt at se på helheden. Og her er det sådan, at vi med den nye aftale har sikret os mod massiv butiksdød flere steder, så mange ville få langt til nærmeste butik.

At Michael Aastrup Jensen forud for forhandlingerne har ønsket sig denne butiksdød, ja, det forstår jeg faktisk ikke.