Ja tak til dansk madkultur

03jun

10635907_1488732224722353_6326979353136178352_nLÆSERBREV Af Claus Kvist Hansen (DF), Byrådsmedlem i Horsens, folketingskandidat Randers Sydkredsen (DF).

I torsdags aftalte Dansk Folkeparti og Venstre i Randers bl.a., at kommunale institutioner skal sørge for, at “dansk madkultur er en central del af tilbuddet om forplejning”. Det er der rigtig god grund til at glædes over.

I mange offentlige køkkener i landet er der nemlig sket en udfasning af svinekød af hensyn til muslimers madvaner. Men det er altså uacceptabelt for os danskere, som egentlig godt kan lide en flæskesteg i ny og næ.

Ingen vil tvinge muslimer (eller jøder) til at spise frikadeller, men det kan ikke være sådan, at flertallet skal indrette sig efter et mindretals religiøse særkrav. Jeg håber desuden, at DF og V vil fortsætte i samme takt vedrørende halal-kød i de kommunale institutioner.

Rigtig mange slagterier og kødleverandører omsætter næsten udelukkende halalslagtet kylling og oksekød, fordi det er nemmere at håndtere kun én produktionslinje. Dermed har man som almindelig dansker reelt ikke mulighed for at undgå halal-kød, hvis man – som jeg – er dyb og inderlig modstander af den slagtemetode.

Ifølge islamiske forskrifter skal dyrets hals skæres over, mens dyret endnu er i live, for dyret skal kunne høre den islamiske bøn, som læses for det i dødsøjeblikket. Man tror, at det er løgn, men det er altså sådan noget tågesnak, der bestemmer, hvad der spises i børnehaven eller på plejehjemmet.

Jeg er næppe den eneste, som gerne vil have mig frabedt mad velsignet af en fremmed religion, så jeg håber, at Randers kommune tager skridtet fuld ud for at værne om dansk madkultur.

Link til læserbreve http://www.randersidag.dk/?Id=13031