Lovligt ”Street Race” i Randers.

13aug

Blog af Frank Nørgaard, Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Randers og Formand for Miljø- og Teknikudvalget.

I starten af sommerferien, i avisernes agurketid var der i Randers Amtsavis en artikel om unge som i syd byen samledes et par gange om måneden. Her kører de om kap på offentlig vej, hvilket som bekendt er ulovligt og farligt.

Jeg tænkte: hvorfor kan vi i Randers Kommune ikke finde økonomi og plads til en sportsgren som helt sikkert vil gavne trafiksikkerheden? Hvorfor er det ”kun” ildelugtende omklædningsrum og fællesbade som er på det kommunale budget? Det er selvfølgelig sat på spidsen, men det er netop det de unge med benzin i blodet oplever.

Der er mange unge mennesker som ikke gider den etablerede idræt, og derfor desværre må ty til ulovligheder fordi mulighederne for motorsport i Randers Kommune er meget begrænsede.

Vi har en rigtig flot motocrossbane ved Brusgård (Honda Park) som er under pres fra byudviklingen i Munkdrup, vi har en speedwaybane i Hornbæk som også er under pres pga. byudvikling og vi har nogle driftige mennesker som er klar med store investeringer i baneanlæg til gokart og motard (små motorcykler) hvis bare kommunen kan/vil finde et areal med miljøgodkendelse til dem. Osv osv.

Tirsdag den 11. august 2015 havde jeg møde på Køreteknisk Anlæg med en lang række personer som gerne vil hjælpe med at finde en eller to placeringer til lovligt race. Vi skal mødes igen den 20. august.

På linket http://www.dasu.dk/web/dragracing/dragracing_forside som er taget fra Dansk Automobil Sports Union (DASU) kan man både se og høre hvad det drejer sig om.

streetrace