Randers har brug for en veteranpolitik!

14aug

Læserbrev af Pia Nyholm Bestyrelsesmedlem Dansk Folkeparti Randers

Efter den forfærdelige hændelse i juni, hvor en PTSD-ramt krigsveteran nu er tiltalt for at tage livet af sine forældre, må det være åbenlyst for enhver at der er brug for handling og hjælp til de af vore veteraner, som er vendt hjem med dybe ar i sjælen.

Forsvarsministeriet anbefaler kommunerne at blive bedre til at koordinere hjælp og støtte til veteraner, og Samtidig viser erfaringerne, at regulære “være-steder” for veteraner er en stor hjælp – ikke mindst for de pårørende. I øjeblikket findes der ikke noget tilbud til krigsveteraner i Randers Kommune, hvilket i mine øjne er meget uheldigt, når det tages i betragtning, at veteraners problemer tit kræver øjeblikkelig handling for ikke at udvikle sig.

Jeg vil derfor indtrængende opfordre byrådet til uanset parti farve, at I ved de kommende budgetforhandlinger vil diskutere eksempelvis ansættelse af en veteran-koordinator i kommunen og også finde en lille pose penge til et “værested” med tilstrækkelige ressourcer til at kunne yde hurtig og kompetent hjælp. Man kunne måske kigge efter inspiration i andre kommuner for ikke at opfinde den dybe tallerken 2 gange. Eksempelvis har man i Horsens kommune i foråret vedtaget en Veteranstrategi i samarbejde med veteraner og soldaterforeningerne.

Jeg håber der er plads til det i budgettet. Vi kan faktisk ikke være andet bekendt.