Randers kommune ønsker loven om Børneattester afskaffet.

18mar

LÆSERBREV af Pia Nyholm, Bestyrelsesmedlem DF-Randers.

Jobcenterchef Ole Andersen Randers kommune, udtaler tidligere på ugen til Amtsavisen, at jobcenteret planlægger at skaffe op til 400 praktikpladser på Børne-, -skole og ældre-området.

Vi kan med garanti ikke skaffe flygtninge og migranter en børneattest, eftersom de fleste af dem ikke har personlige papirer med i kufferten under flugten og da slet ikke en straffeattest. Men de kommer fra samfund hvor børneægteskab ikke opfattes som unormalt.

Kan det opfattes som en form for civil ulydighed fra Randers kommunes side, at man vælger at se bort fra loven? Eller er det bare den sædvanlige ”regler kan bøjes når det drejer sig om flygtninge og migranter”?

NEJ Randers kommune, når det drejer sig om vores børn, så er vi ikke villige til at løbe nogen form for risiko, ikke engang i integrationens navn.

Hvem har pligt til at indhente Børneattester:
Myndigheder, foreninger m.v. har pligt til at indhente børneattest for personer, der skal fungere som trænere, instruktører, holdledere eller lærere for børn under 15 år, og derved har mulighed for at opnå direkte kontakt med disse børn, såfremt ansættelses- eller *beskæftigelsesforholdet har karakter af fast tilknytning.
Det kan fx være:

  • skolelærere
  • fodboldtrænere
  • spejderledere
  • dagplejemødre
  • livreddere i en svømmehal
  • lektiehjælpere
  • samaritter
  • pedeller på skolen

*Man kan prøve at argumentere, at man ved at sørge for at ansættelsen kun varer 3 mdr. kan se bort fra en Børneattest. Men ved ansættelsesforhold eller beskæftigelse, som ikke fra begyndelsen indebære en fast tilknytning, skal der efterfølgende indhentes børneattest, når ansættelsesforholdet eller beskæftigelsen har varet i 3 måneder, eller den ansatte eller beskæftigede inden for 3 måneder har haft en tilknytning, der har indebåret kontakt med et barn under 15 år i mindst 3 tilfælde, eller hvis den ansatte eller beskæftigede i mere end en uge i træk har haft en tilknytning, der indebærer kontakt med et barn under 15 år.

Derfor konkluderer jeg at Randers kommune ønsker loven om Børneattester afskaffet!