Schengen-samarbejdet og Dublin-forordningen er brudt endegyldigt sammen!

08sep

Blog af Pia Nyholm, Bestyrelsesmedlem DF-Randers.

Vi skulle forestille at leve i en retsstat, men der er i de sidste par dage nærmest udbrudt anarki. Der er folkevandringer på motorvejene på Lolland mod Sverige og Norge. 300 migranter forsvinder fra politiet i ly af mørke. Al transport ind i landet er under observation af politifolk, som allerede har en overarbejdspukkel de ikke kan komme af med.

Europas yderste grænser er piv-åbne. Schengen-samarbejdet og Dublin-forordningen er brudt endegyldigt sammen!

Når en række af de flygtninge og migranter, der i disse dage kommer til Danmark, helst ikke vil registreres af politiet, skyldes det blandt andet den såkaldte Dublin-forordning. Den siger, at migranterne som hovedregel skal have behandlet deres eventuelle asylsag i det første EU-land, de kommer ind i. Og da nogle af migranterne hellere vil søge asyl i Sverige frem for Danmark, gør de alt for at nå til Sverige uden at blive registreret som asylansøgere her i landet.

Danske kendisser opfordrer os til at vise medmenneskelighed, både fra avisernes spisesedler og interviews på TV.

Men hvad er medmenneskelighed? Er det at vise, at flugten i synkefærdige småbåde over Middelhavet betaler sig? At man frit kan Asylshoppe bare man når Tyskland. Vil dette få flygtningestrømmen/migrantstrømmen til at eskalere eller vil det stoppe den? For en ting er sikkert, historien skal nok nå ned til flygtningelejrene. Selvfølgelig skal vi vise medmenneskelighed, men først og fremmest mod de migranter som vitterligt ER flygtninge.

Lykkeriddere skal returneres, vi har ikke råd til at brødføde dem. Vi kan ikke være resten af verdens kontanthjælpskontor. Vores økonomi er allerede under pres på flere områder.

I sidste uge var mediernes ”tåreperser” et billede af en lille dreng på 3 år der lå druknet i strandkanten i Bodrum Tyrkiet. Den rigtige historie er at den lille familie boede i en 1. Klasses flygtningelejr i et fredeligt område og at faderen havde arbejde, men dårlige tænder. Familiens canadiske tante/faster havde ikke råd til eller mulighed for, at overføre de penge nye tænder nu engang kostede. Så familien ville ta chancen og flygte til Europa for at faderen kunne FÅ nye tænder. Det kostede ham hele hans familie som var hans ansvar.
Du kan se et interview her med drengens tante https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM&feature=youtu.be

I øjeblikket er der nogle af de før omtalte kendisser der går over stregen, og uanset man overtræder loven i godhedens tegn, så mener jeg at den slags skal straffes.

Hvis man ”reklamerer” på internettet med at man kan køre 220 km/t på baghjulet af sin MC, så kan man risikere at politiet bruger både opslag og billede som bevisførelse i en retssag. Men hvis man er kendis og overtræder loven, nærmere betegnet udlændingelovens § 59, stk. 8, nr. 1. der drejer sig om menneskesmugling. Så tror man sig åbenbart sikker på at der ikke vil ske en noget.

Både forfatteren Lisbeth Zornig Andersen og Annika Holm Nielsen, aktiv i både Enhedslisten og Socialistisk Ungdomsfront. Har åbent stået frem på TV2 og i andre medier og indrømmet endda med billeder, at de har overtrådt loven. Jeg forventer derfor at politiet statuerer et eksempel og at de begge bliver både anklaget og dømt for overtrædelse af udlændingeloven