Skoleprojekt – DF’s holdninger til hele frikadellekrigen.

01apr

Svar fra Morten Grosbøl – Byrådsmedlem DF Randers

Hej DF
I forbindelse med et skoleprojekt, også kendt som AT, skal vi undersøge hvad jeres holdninger til hele frikadellekrigen er?
– Hvad er det i er bange for der vil ske hvis man vælger at fjerne svinekød fra institutionerne?
– Hvis det har noget med dansk kultur at gøre, hvad definere i så med det.
– Hvad er jeres grund til at det skal være et krav at der serveres svinekød?
– er i tilhængere af integration eller assimilation.
Håber virkelig i har lyst til at svare.
Hilsen Nanna & Louise.


Jeg har sendt følgende svar til pigerne:
Kære Nanna og Louise!
Jeg skal forsøge at besvare Jeres spørgsmål.
Først skal I forstå, at Jeres fædre og mødre, jeres bedsteforældre og Jeres oldeforældre og slægterne før dem har haft en lang sej kamp for, at det I finder indlysende, nemlig at mænd og kvinder er lige og at mænd og kvinder skal betales lige meget for det samme arbejde. I dag kan kvinder, der er myndige, frit vælge, hvem de vil gifte sig med. Før i tiden havde den danske folkekirke et stort ord at skulle have sagt, f.eks. i forbindelse med sexualmoral. I dag er det indlysende, at en kvinde selv bestemmer over sin krop og det er ikke nødvendigt, som jeg var vidne til flere gange, mens jeg var barn, at en ung kvinde druknede sig selv, fordi hun skulle have et barn uden for ægteskab. Indtil vi fik den store indvandring af muslimer for 10-20 år siden, var det en selvfølge, at religionen og samfundets love var to adskilte ting. Du må tro, hvad du vil, men hvis der er konflikt, så er det samfundets love, der gælder. I kan også spise, hvad I har lyst til. Da Martin Luther reformerede kirken og skabte Den protestantiske kirke havde han den opfattelse, at religion ikke skulle bestemme, hvad mennesker måtte spise. Han sagde faktisk, at det var det der kom ud af munden, der var vigtigt. Ikke det man puttede ind i munden. Derfor kan I frit vælge på alle hylder i supermarkedet!


Det var lidt om dansk kultur. Der er mange andre ting, som I tager for givet, som ikke kunne lade sig gøre for 100 eller 200 år siden!
I må forstå, at det ikke er Dansk Folkeparti, der har kaldt denne politiske kamp for ”frikadellekrigen”. Frikadellekrigen er et udtryk, der er opfundet af dovne journalister og uvidende politiske modstandere, for at nedgøre det, det egentligt drejer sig om, nemlig: Skal religion bestemme over vort daglige liv? Skal vi rette os efter en fremmed religions forskrifter i vort eget land?


Som I måske ved, så må muslimer, blandt mange andre ting, ikke spise svinekød. Da der var en institution, med mange muslimske børn, der af nemhedsgrunde valgte ikke at servere svinekød, greb byrådets flertal ind og påpegede, at ingen skulle tvinges til at spise noget de ikke kunne lide, ikke kunne tåle eller ikke måtte, men at institutioner i Randers ikke kunne fravælge svinekød af religiøse grunde. Danskere har spist svinekød i hundredevis af år og det skal de have lov til at blive ved med at kunne! Bare for en sikkerheds skyld, fordi så mange med vilje eller fordi de simpelthen ikke har forstået det: Der er ingen, der skal tvinges til at spise noget de ikke vil, men til gengæld skal alle kunne spise hvad de må!


Vi er ikke tilhængere af hverken integration eller assimilation! Vi har erkendt, at trods talrige projekter og milliarder af kroner, er integrationen ikke lykkedes. Det ses bl.a. i det forhold at danske myndigheder politi, brandvæsen, ambulancer ikke kan færdes frit i de ghettoer, der fortrinsvis findes i de større byer. Den eneste logiske slutning på vore problemer med flygtninge og indvandrere er, at de skal bo i lejre indtil de kan sendes hjem igen.


I den tid de opholder sig i lejrene, som kan ligge i nærområderne eller/og i Danmark, skal de uddannes (og uddanne hinanden) så de har en solid baggrund, når de vender tilbage til det land de kom fra.


Det har i hele Europa vist sig at være en umulig drøm at få vesteuropæisk kultur og især den muslimske kultur til leve side om side. Den nylige TV serie om Moskeerne og imamerne viste alt for tydeligt, at især de værdier vi har vedrørende kvinders rettigheder ikke kan trives side om side med det muslimske kvindesyn. Og der er desværre mange andre ting der skiller. Blandt andet synet på vold, som vi har set adskillige eksempler på I Paris, København og sidst i Bruxelles.


Ja, der er indvandrere, der klarer sig godt i Danmark! Men hvis vi tager den samlede gruppe, så koster de store summer hvert år. Hvis tilstrømningen fortsætter vil vi blive nødt til at skære endnu mere i danskernes velfærd.


Mvh
Morten Grosbøl
Byrådsmedlem


Hvis I har brug for det, er I velkomne til at ringe til mig på 40466091 (hvis jeg ikke tager telefonen, er jeg måske til møde, men så læg en besked). Jeg står også til rådighed, hvis klassen har spørgsmål!