Troldspejlet

29sep

LÆSERBREV Af Morten Grosbøl, medlem af Randers Byråd for Dansk Folkeparti.

Enhver gruppe kan, groft sagt, deles i to typer: de positive og de negative.

Den ene gruppe er forstående og overbærende. De er nysgerrige og skabende og de prøver på at få tingene til at glide. Det er dem, der mener, at et halvt glas vand er halvt fuldt!

Den anden gruppe er aldrig tilfreds. De har hele tiden en fornemmelse af at de bliver snydt. At alle modarbejder dem. Det er dem, der mener, at et halvt glas vand er halvt tomt!

Lad os et øjeblik lytte til H C Andersen:

”Når vi er ved enden af historien, ved vi mere, end vi nu ved, for det var en ond trold! det var en af de allerværste, det var “djævelen”! En dag var han i et rigtigt godt humør, thi han havde gjort et spejl, der havde den egenskab, at alt godt og smukt, som spejlede sig deri, svandt der sammen til næsten ingenting, men hvad der ikke duede og tog sig ilde ud, det trådte ret frem og blev endnu værre.”

Det ender med, at de små trolde vil udfordre gud og englene, men taber spejlet:

”…som styrtede ned mod jorden, hvor det gik i hundrede millioner, billioner og endnu flere stykker, og da just gjorde det megen større ulykke end før; thi nogle stykker var knap så store som et sandkorn, og disse fløj rundt om i den vide verden, og hvor de kom folk i øjnene, der blev de siddende, og da så de mennesker alting forkert, eller havde kun øjne for hvad der var galt ved en ting, thi hvert lille spejlgran havde beholdt samme kræfter, som det hele spejl havde.”

Og i Randers fortsætter listernes selvpromovering og angreb på forvaltningen, på bekostning af de mennesker de hævder at forsvare.

Det er ikke så underligt, at gode og dygtige medarbejdere flygter fra kommunen.